Поройни дъждове с градушки удариха Южна България и в Софийско 02.07 | 19:20

Има поражения по земеделската продукция в Ямболско, в Горни и Долни Лозен

От iNews.bg

Проливен дъжд, придружен със слаба градушка, се изсипа над Ямбол. Само за половин час температурите се понижиха с над 15 градуса. Бурята над града започна минути преди 18.00 часа със силен вятър и проливен дъжд. Улиците в по ниските места веднага се превърнаха в реки, тъй като канализацията не успя да поеме огромното количество вода, предаде БНР.

Големината на градушката в различните части на града е колкото грахово зърно и орех. Температурите се понижиха и в момента са около 20.

Дъжд и градушка са паднали и в землищата на селата Кабиле и Кукорево. Тепърва ще се прави равносметка за унищожена реколта. В момента в Ямболско жътвата на пшеницата и рапицата е в разгара си.

Градушка с големина на лешник се изсипа и във Велико Търново. Стихията е продължила около 5 минути, придружена с пороен дъжд. Засега няма данни за поражения и щети. Поройни дъждове и градушки след обяд паднаха и в Хасково и в Пловдив.

Градушка колкото орех удари и софийските села Горни и Долен Лозен. Бурята вилня около 15 минути и успя да опустоши всички градини и овощни дървета, предаде БГНЕС.

 

Час след градушката все още има събрани на купчинки ледени топчета. Пътищата около Горни и Долни Лозен са разкаляни, на места има и изровен асфалт. Синоптиците прогнозират и за утрешния ден в следобедните часове валежи и гръмотевици.

 



Водещи

Най-четени