Порокът на хазарта - може да те прати зад решетките 12.03 | 13:50

Полицаи разбиха схема за приемане на незаконни залози и изплащане на печалби

От Теодора Кокаланова

Хасковските икономически полицаи пресякоха схема за незаконна хазартна дейност, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково. Униформените са извършили операция по линия на противодействие на хазарта и са претърсили два обекта, стопанисвани от 47-годишна свиленградчанка.

Проверен е обект в Харманли на улица "Бенковска" и кафе-интернет зала в свиленградския квартал "Изгрев". Установено е, че там се приемат залози и се изплащат печалби без нужните за това разрешителни. В хода на операцията са били открити и иззети парични средства - левове и евро, на стойност около 10 000 лева, 8  компютърни конфигурации и фишове за залози в интернет сайтове.

В проверката са участвали и служители на Държавната комисия по хазарта и Националната агенция по приходите, които също са установили нарушения, свързани с разминавания на касовата наличност. В момента на проверката в пунктовете е имало около двайсетина мъже, които са извършвали залагания. Предстоят експертизи на компютърните системи и разпит на свидетели. По случаите са образувани досъдебни производства, предаде БТА. 

Водещи

Най-четени