Порошенко пристига в България 30.06 | 10:02

Държавният глава на Украйна идва по покана на президента Плевнелиев

От iNews.bg

Президентът на Украйна Петро Порошенко пристига днес на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава Росен Плевнелиев. Двамата ще обсъдят въпроси, свързани с регионалната и международната сигурност, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Сред акцентите в разговора на двамата президенти ще бъде икономическото инвестиционно сътрудничество между България и Украйна.

Плевнелиев и Порошенко ще разговарят на четири очи на "Дондуков" 2. В присъствието на двамата държавни глави ще бъдат подписани двустранни документи, сред които междуправителствено споразумение за сътрудничество при бедствия, меморандум между министерствата на младежта и спорта на двете страни, както и споразумение между БАН и държавната Космическа агенция на Украйна.

В рамките на официалното посещение Петро Порошенко ще разговаря и с премиера Бойко Борисов. Украинският президент ще открие в София паметник на националния герой на Украйна Тарас Шевченко. По-късно в Хисаря президентът на Украйна ще разговаря с украински военнослужещи, настанени за рехабилитация във военния санаториум "Калероя".

 

 

Водещи

Най-четени