Поругаха гроба на Пепа Николова 06.08 | 14:27

Част от паметника й е бил откраднат

От iNews.bg

Откраднаха пластиката от паметника на Пепа Николова от Централните софийски гробища. Дъщеря й Александра Сърчаджиева каза за БГНЕС, че ще пусне жалба в администрацията на гробищния парк. За позорната случка, на която се е натъкнала, когато е отишла да почете майка си и да почисти гробното място, тя съобщи в личния си профил във Фейсбук. Актрисата обеща да се срещне с нас в следващите дни, тъй като в момента снима във Варна.

"Когато майка ми почина исках да поставя пластика, но каменоделците тогава ми искаха между 6000 и 10 000 лева, а аз не съм дъщеря на Рокфелер. Случайно видях Георги Чапкънов в театъра и го помолих да намери човек, който да ми даде по-разумна цена, защото той познава много скулптури, които работят с камък, а и защото нямах възможност да отделя такива средства. Все пак бях на 22 години тогава. Чапкънов сам ми предложи да направи безвъзмездно пластика за майка ми име попита дали може да я направи така, както той вижда Пепа", разказа за БГНЕС Сърчаджиева.

Ето и текста на публикацията, която дъщерята на Пепа Николова написа:

"Бясна съм ! Гневна съм! Изключително наранена! Днес отидох на гроба на майка ми! И видях ТОВА! Пластиката, която Георги Чапкънов направи за нея , когато тя почина е открадната! Изкъртена по най - безобразен начин!!!! Това е поругаване ! Гнусно е ! И не мога да си представя какъв изрод трябва да си, за да направиш ТОВА!!!!

Водещи

Най-четени