Посегнаха на Грамадата в памет на самозапалилия се Пламен Горанов 25.04 | 19:45

От община Варна отричат да са махали каквито и да е предмети

От Цанка Донкова

Посегнаха на Грамадата в памет на самозапалилия се Пламен Горанов. От нея са изчезнали портретните снимки на покойния варненец, кандилата, цветята, плакатите и оставените послания.

Не е ясно обаче кога, от кого и как са премахнати тези предмети, съобщава регионалният сайт Petel.bg. От община Варна са категорични, че не са пипали нищо по Грамадата.

Съдбата на своеобразния паметник на Пламен Горанов обаче все още не е ясна.

Кметът на морския град – Иван Портних посочва, че той не може сам да вземе решение и то трябва да бъде взето от Общинския съвет.

Грамадата се появи на мястото, където се самозапали Пламен Горанов. В ранната сутрин на 20 февруари 2013 г., след поредния ден на масови протести срещу високите сметки за ток, 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред сградата на Община Варна.

Пламен бе един от най-изявените участници в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в "столица" на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток. Самозапалването му бе знак на протест срещу управлението на ГЕРБ и техния кмет Кирил Йорданов.

Водещи

Най-четени