Посланикът ни в Словакия: Феновете на Левски са освободени, те са били нападнати (СНИМКИ) 11.07 | 15:00

От iNews.bg

Посланикът на Република България в Словакия Йорданка Чобанова коментира специално за "Хоризонт" инцидента с феновете на Левски, сбили се със запалянковци на холандския Аякс и полския Краковия в центъра на Братислава в сряда вечерта.

 

"Информацията, която имаме към този момент е, че имало 45 български граждани, които са задържани като свидетели. Казвам "имало", защото към този момент около 30 от тях вече са освободени. Някои от тях са с леки наранявания. Останалите 15 се очаква до час (б.а. интервюто е направено около 7:40 тази сутрин) също да бъдат освободени. Стълкновенията са се случили около 22 часа местно време. Веднага след това представител на посолството ни отреагира и беше на място, като оказа пълно съдействие на българските фенове."

"Това, което искам да уточня, е, че те са били нападнати от полски и от холандски футболни запалянковци. Този инцидент се случва на една от централните улици в Братислава, в самия център. Там има много хора, това е пешеходна зона. Там е станала тази провокация. Резултатът е, че има много нанесени щети на заведенията. Но става дума за провокация към нашите фенове. По наша информация няма да бъдат повдигнати обвинения към българските фенове, очаква се скоро всички да бъдат освободени. Оказваме пълно съдействие, посолството е до тях", заяви посланик Чобанова.

Водещи

Най-четени