Последен работен ден = на задръстени пътища 30.04 | 08:04

Екипите на КАТ ще бъдат подсилени, докато се изтегли трафикът

От Мая Александрова

Засилен трафик преди предстоящите шест почивни дни, прогнозират от КАТ. Движението ще бъде най-натоварено в следобедните часове днес и утре до обяд.

Екипите на КАТ ще бъдат подсилени, докато се изтегли трафикът.

Продължава ремонтът на 30-я километър на магистрала "Хемус". Тапа се очаква и при 67-я километър на магистрала "Тракия". Там в 11.00 часа движението към Пловдив ще бъде пренасочено в две ленти.

В една лента ще се движат автомобилите, които пътуват към столицата. Препоръката към пътуващите е да използва Подбалканския път.

Мерките за повече екипи се предприемат след огромните задръствания, които се случиха по време на великденските празници.

Ден преди Разпети петък километрични опашки се образуваха на 66 км на АМ "Тракия" на излизане от София.

В първия почивен ден и двете големи магистрали бяха задръстени от опашки от автомобили.

На 18 април на АМ "Хемус" се образува огромна тапа. Колони от автомобили, с дължина близо десет километра, се образуваха заради ремонтите на виадукт "Бебреш” при км. 30+874.

През изминалите великденски празници само за два дни 247 души са останали без шофьорски книжки заради употребата на алкохол.

За предстоящата втора серия от празнични дни около Гергьовден отново се очаква засилен трафик по пътищата. В тази връзка от КАТ предупредиха, че ще има голямо движение и водачите трябва да проявят търпение.

Агенция "Пътна инфраструктура" и Пътна полиция ще засилят мерките за безопасност по пътищата във връзка с предстоящите почивни дни.

Водещи

Най-четени