Постоянен арест за 60-годишния, убил сина си в Нови пазар 04.06 | 17:08

Петър Петров е направил пълни самопризнания за криминалното деяние

От iNews.bg

Шуменският окръжен съд остави окончателно в ареста 60-годишния Петър Петров, който на 1 юни уби сина си в Нови пазар. Петров е направил пълни самопризнания, че е отнел живота на 34-годишния си син.

При разглеждане на мярката за неотклонение съдът взел под внимание, че към момента на убийството Петров изтърпява наказание за притежание на наркотични вещества и му наложи най-тежката мярка, предаде БТА.

От полицията са установили, че след употреба на алкохол Петър Петров се скарал със сина си. Нанесъл му удар с нож в областта на диафрагмата. Екип на Спешна помощ е транспортирал ранения в болницата в Нови пазар, където по-късно младият мъж е починал.

По думите на адвоката на подсъдимия Марияна Цондева синът му бил безработен, редовно употребявал алкохол, малтретирал и искал пари от баща си. В нощта на убийството 34-годишният мъж се прибрал в дома на майка си и баща си пиян. След отправена забележка от тях започнал да нанася удари на подсъдимия. За да се защити, Петров взел нож, с който пробол сина си само веднъж.

Най-четени