Постоянен арест за тийнейджърите, изнасилили и убили възрастна жена 28.11 | 12:00

Родителите им са в неизвестност от години, обявени са за държавно издирване

От iNews.bg

Уважени са исканията на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" за двамата непълнолетни братя, обвинени в грабеж, придружен с убийство, и за изнасилване 14-годишният Осман Ю. и 17-годишният му брат Станислав М. остават в ареста, след като състав на Варненския окръжен съд със свои определения от днес, 28 ноември 2017 г., взе спрямо тях най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Двамата непълнолетни братя от Провадия бяха привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура във Варна, след като в събота в дома й е била намерена убита 77-годишната К.Ж. По горещи следи служители на ОД на МВР под ръководството на прокуратурата установили и задържали двамата непълнолетни. Те били наети от възрастната жена в понеделник да пренесат дърва за огрев в дома й, като за труда си получили 20 лева.

В сряда двамата обвиняеми решили да оберат 77-годишната К.Ж. Проникнали в къщата й през първия етаж. Жената гледала телевизия на втория етаж в дома си, но усетили присъствието им и слязла да провери какво се случва. С твърд предмет непълнолетните сломили съпротивата й, изнасилили жената и ограбили от дома й вещи и пари. Причина за смъртта на огребаната жена според съдебните медици е множествена съчетана травма, несъвместима с живота.

И двамата братя растат без родителска грижа от години. Родителите им са в неизвестност, а баща им е обявен за общодържавно издирване. За двете момчета са грижат баба им и дядо им. И Осман, и Станислав са с множество криминални прояви, регистрирани са в детска педагогическа стая, налагани са им възпитателни мерки, които не са постигнали целите си – да бъдат превъзпитани.

Братята проявяват изключителна агресивност, бруталност и жестокост в противоправните си прояви. Грабежът, придружен с убийството, и изнасилването на възрастната им съгражданка Станислав е извършил в срока на наложените му с присъда на Районния съд в Провадия пробационни мерки за грабеж. Дни преди деянието, за което му бе наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража", той е извършил кражба от дома на леля си.

В съдебната зала 17-годишният Станислав поиска съдът да го пусне под домашен арест. По- малкият му брат се държа изключително хладнокръвно и невъзмутимо. Определениято на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд.

Водещи

Най-четени