Пострадала при атентата в Бургас ще бъде транспортирана до Израел 19.07 | 15:43

Тя бе настанена във ВМА

От Кремена Бедерева

Една от пострадалите при инцидента на летище "Сарафово" и настанена във Военномедицинската академия (ВМА), ще бъде транспортирана до Израел, съобщиха за БТА от лечебното заведение.

В момента се преценява състоянието на мъжа и на жената, пострадали в същия инцидент, които бяха настанени в "Пирогов", и ако то позволява, те също ще бъдат транспортирани до Израел.

И тримата пострадали, които бяха преместени от Бургас в София, бяха посетени лично от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.

Мерките за сигурност в болниците са засилени.

iNews припомня, че 26-годишна израелска гражданка А.К., пострадала при инцидента в Бургас, бе транспортирана и настанена в Клиниката по реанимация и интензивно лечение във ВМА-София, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Пострадалата е с тежка политравма – гръдна и коремна контузия, разкъсване на черен дроб и диафрагма, на изкуствено дишане и с опасност за живота.

Транспортираните снощи в София с военен самолет ранени израелски граждани - две жени и един мъж, пък са в стабилно състояние, доколкото позволява това, което са преживели. Това съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Едната жена е с гръдна и черепно-мозъчна травма, другата е претърпяла операция на черен и бял дроб, и диафрагма, мъжът е със счупен таз и подбедрица и обгаряния, каза здравният министър. Те са стабилни и са живи, успокои тя.

Водещи

Най-четени