Пострадалият миньор от Ораново: Няма да се върна в тая гробница 17.07 | 15:58

Майката на Бойко е възмутена от неяснотата около случилото се

От Елица Елефтерова

Миньорът, който вчера пострада при спасителната акция в рудник "Ораново", днес бе изписан от болницата в Благоевград, съобщава Е-79.

Пострадалият при вчерашната спасителна акция в рудник "Ораново" Бойко Руженски бе изписан около 12:00 ч. на обяд, съобщава агенция "Фокус", като се позовава на зам.-директора на болницата в Благоевград Александър Костов.

Лекарят е обяснил, че след като е направил опит да помогне на затрупаните си колеги при вчерашния инцидент в рудник "Ораново", Руженски се е обгазил от метановата вълна и е паднал вследствие на недостига на въздух. Веднага е изведен от минното помещение и е закаран в благоевградското лечебно заведение.

По думите на доктора пострадалият е изписан в добро общо състояние, контактен и адекватен. Все още не са открити двамата миньори, останали в рудника. Акцията по спасяването им продължава и към този час.

Майката на 29-годишния Бойко Руженски – Стефка, през сълзи разказа за преживяния шок. Все още мъжът от Симитли не е преживял ужаса и не говори за инцидента. Няколко пъти само споменал пред семейството си, че е усещал, че това ще се случи, тъй като не е било добре укрепено мястото, съобщава Е-79.

В мига на инцидента веднага се е притекъл на помощ и с ръце се е опитвал да изрие колегите си. За съжаление обаче се е обгазил.

Руженски заявил пред близките си, че никога повече няма да се върне в тази гробница, в която няма никакви условия за безопасен труд.

Преди известно време е работил в мината, но напуснал заради лошите условия, липсата на пари обаче отново го върнали там преди 1 година. Семейството му не допуска медии до него, за да не се разстройва.

Майката на Бойко е възмутена от неяснотата около случилото се и за това, че никой не ги е информирал и е трябвало да разберат от медиите. "Тежко е да не знаеш живо ли ти е детето, или не", сподели през сълзи майката Стефка. 

 

Най-четени