Пострадалият при катастрофата на "Цариградско шосе" остава в тежко състояние 14.09 | 11:26

24-годишният пешеходец е с разбит череп

От Кремена Бедерева

Тежко остава състоянието на най-сериозно пострадалия пешеходец при снощния инцидент на бул. "Цариградско шосе” в София. Това съобщиха за bTV от Окръжна болница, където е настанен младият мъж.

24-годишният пешеходец е с разбит череп и мозъчен кръвоизлив, като лекарите продължават да се борят за живота му. Тази нощ той е претърпял операция на черепа. В момента е в реанимация на командно дишане.

Засега не е ясно дали ще бъде опериран отново.

20-годишното момиче, което след инцидента също беше прието в Окръжна болница "Света Анна", вече е в добро състояние - тя има леки наранявания на главата и вероятно през следващите дни ще бъде изписана.

Третият пострадал пешеходец e настанен в "Пирогов”, където ще остане под наблюдение, въпреки че състоянието му е стабилно.

76-годишният шофьор на джипа, навлязъл в тревните площи и пешеходната зона пред мола, както и съпругата му, са били прегледани в "Пирогов" и са били изписани още снощи.

При снощния инцидент, станал в 17:35 часа пред търговския център на бул. "Цариградско шосе”, украински гражданин помете трима пешеходци на метри от спирката на градския транспорт, на която през юли пиян таксиметров шофьор рани 12 души, след като се вряза в чакащите граждани.

След катастрофата загинаха 25-годишна жена и 6-годишно момиче.

Водещи

Най-четени