Пострадалото момче в Разлог е с опасност за живота 03.12 | 10:00

Цялата футболна врата се е стоварила върху главата на ученика

От iNews.bg

Критично остава състоянието на 14-годишното момче, съобщиха от "Пирогов". Пострадалият ученик продължава да е в кома, с опасност за живота. 

Вероятно цялата футболна врата се е стоварила върху главата на 14-годишния ученик от Разлог, а не само греда от нея.

Пред Нова тв началникът на инспектората по образование в Благоевград Ивайло Златанов поясни, че момчето заедно със учениците си е било на външната спортна площадка без пряко наблюдение от страна на учителя по физическо, който е бил с останалата част от класа във физкултурния салон.

"Ако вратата беше укрепена това нямаше да се случи. Но ако е имало учител, който да наблюдава действията на учениците, си мисля, че отново инцидентът е щял да бъде избегнат", смята инспекторът.

"Не мога да твърдя нищо, защото не съм пряк свидетел. Но футболната врата е била масивна и няма как от само себе си тя да полети, да падне и да удари така жестоко ученика", изтъкна Златанов.

По думите на учителя по физическо на Атанас той е стоял спокоен до футболната врата. Според директорката обаче той се е люлеел на нея и тя го е захлупила.

Каква е причината вратата да се стовари върху момчето все още не е ясно. От образователния инспекторат в Благоевград вече започнаха проверка по случая.

 

Водещи

Най-четени