Потвърдено: Всички пенсионери ще получат добавка към априлските пенсии 11.03 | 16:08

НОИ утвърди проект на постановление за изплащане на еднократна добавка

От Мая Александрова

Надзорният съвет на НОИ утвърди днес проект на постановление за изплащане на еднократна добавка към априлските пенсии. Постановлението на Министерския съвет предвижда отпускането на 57 700 000 лв. за еднократно изплащане на допълнителна сума към пенсиите за април. Средствата ще бъдат за сметка от икономии на разходите и трансферите по централния бюджет.

Постановлението предвижда изплащане на еднократна допълнителна сума с диференциран размер към пенсиите за април на всички пенсионери.

Предлага се 40 лв. да получат пенсионерите, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките или компенсациите към тях е до 150 лв. включително. Допълнителна сума от 30 лв. ще получат пенсионерите с пенсии от 150.01 лв. до 251 лв. включително. За всички пенсионери с пенсия над 251 лв. добавката е 20 лева, предаде БТА.

По-рано днес стана ясно, че по 40 лева трябва да получат за Великден най-бедните пенсионери. Очаква се парите да зарадват 1 046 000 възрастни преди най-големия християнски празник.

"Великденски добавки ще има за всички възрастни, без значение дали са на минимална пенсия или не", потвърди социалният министър Хасан Адемов.

Водещи

Най-четени