Потвърдено! Намереното на вълнолома в Бургас тяло е на Валя 22.05 | 20:55

ДНК тестът потвърди първоначалните опасения

От Теодора Кокаланова

ДНК проба потвърди, че намереното на вълнолома в Бургас тяло е на изчезналата 24-годишна красавица Валентина Иванова. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас, в резултат на приключилия ДНК – анализ по метода на ДНК-профилиране, свързано с изследване на костен материал. 

Роднините са уведомени официално, уточниха от прокуратурата. Семейството се стяга за погребение, тъй като тялото на момичето вече може да бъде предадено на близките. Все още обаче не се знае как точно ще бъде организирано то, заради ужасното състояние, в което е открит трупа. Той е бил силно разложен, а родителите не бяха допуснати на разпознаване. Разследващи им показаха само снимки на дрехите на Валя.

В квартал Лозово, където живее семейството на Валентина, обмислят църковната камбана да бие в памет на красивата медицинка сестра, информира в. "24 часа".

На 18 май около 18:30 ч младеж откри полуразложено женско тяло сред бетонните тетраподи на вълнолома в пристанището. След аутопсията стана ясно, че по тялото няма следи от насилие. 

Така бе сложен край на близо 40-дневната мистерия около медицинската сестра. Тя бе в неизвестност от полунощ на 15 април, когато наела такси от дома си и слязла на входа на Морската градина. Вероятно Валя се е самоубила заради лабилна психика. До последно близките се надяваха да се върне жива и здрава. 

Най-четени