Потресаващо! 2-годишно почина заради недохранване 09.12 | 08:48

Сигнал за тежкото състояние на детето дали самите родители

От iNews.bg

Малко момченце от хасковското село Николово почина заради недохранване. За потресаващия случай съобщиха лекарите от спешното отделение. Иначе сигнал за тежкото състояние на Тодор, който бил на 2 години и 2 месеца подали самите родители миналия ден.

Момченцето било в безпомощно състояние и едва дишало. Лекарите от изпратената на място линейка констатират, че детето е на прага на смъртта, затова го откарват по спешност в болницата в Хасково. В крайна сметка обаче не успели да спасят живота му.

"На пръв поглед момченцето имаше блед, страдалчески израз, най-вероятно е страдало от нещо. По данни на майката предишния ден то се е оплакало от болки в корема. Беше недохранено, с много по-малко телесно тегло за възрастта си, беше бледовато, което говори за инфекция. Имаше и множество гнойни обривни единици по цялото тяло. Това говори за обща интоксикация на организма, което може би е довело до тежките последствия", казаха от болницата.

Медиците подозират, че за Тодор не са били полагани достатъчно грижи. Освен това той не посещавал педиатър или личен лекар, съобщи bTV.

Водещи

Най-четени