Почерпен мъж падна в 5-метрова преспа, по чудо го спасиха 22.01 | 14:31

11 души се включиха в спасителната операция

От iNews.bg

Полицаи, пожарникари и служители на Свищовската община спасиха мъж, паднал в 5-метрова преспа, обявиха от пресцентъра на МВР.

Спасителната операция започнала рано тази сутрин. Около 07:20 часа в управлението бил получен сигнал от граждани. Те обяснили, че снощи група приятели се събрали във къща във вилната зона на града, почерпили се и през нощта единият от гостите – 59-годишен мъж решил да се прибира.

Компанията направила всичко възможно да го разубеди, но той останал непреклонен и тръгнал. Тази сутрин приятелите му решили да го потърсят, за да проверят дали се е прибрал и дали всичко е наред, но след като не успели да установят връзка с него се притеснили и потърсили съдействие от полицията.

Била сформирана група от 11 полицейски служители на Районно управление– Свищов, екип на РС "ПБЗН”, "Гранична полиция” и Община – Свищов. Във вилната зона пристигнал и началника на полицейското управление гл. инсп. Момчил Златев и кмета на Свищов.

В продължение на два часа специализираните екипи се опитвали да установят точно местонахождението му. Около 09:30 часа те стигнали до загубилия се.

Установили, че е с фрактура на крака, наложило се да го пренасят на ръце през дълбокия сняг, за да го качат на специализираната техника на пожарната, която го транспортирала до пристигналият на мястото екип на Спешна помощ. Благодарение на бързата и адекватна намеса на полиция, пожарна и община човекът е жив и му е оказана своевременна медицинска помощ.

Водещи

Най-четени