Почивните дни повишиха пътния трафик и в страната 06.09 | 16:16

БДЖ осигури близо 8500 допълнителни места

От Елица Елефтерова

Очаква се засилен трафик по пътищата на страната в трите празнични дни. БДЖ пуска допълнителни вагони към 98 влака, които обслужват основните направления в страната.

До 9-ти септември от компанията ще осигурят близо 8500 допълнителни места във влаковете по най-натоварените линии. От БДЖ напомнят, че всички, които си купят билети за отиване и връщане, могат да ползват между 10 и 30% намаление от редовната цена.

До неделя включително се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничението не важи за днес и утре. Забраната, също така, не се отнася за камиони, които превозват бързоразвалящи се храни, живи животни и опасни товари.

От другия вторник започва ремонтът на виадукта при 67-ия километър на магистрала "Тракия". Затова движението от София към Пловдив ще се извършва в едната лента. В момента се ремонтира и виадуктът при село Елешница от магистрала "Хемус".

Лявото й платно, в посока от Варна към София, ще бъде изцяло затворено до 11 октомври. Движението ще се осъществява двупосочно в другото платно.

Водещи

Най-четени