Почина нахапаният от кучета в кв. "Редута" 17.06 | 09:41

Възрастният мъж бе приет в "Пирогов" с множество рани по ръцете и краката

От Кремена Бедерева

Почина нахапаният от кучета в кв. "Редута", съобщават от пресцентъра на "Пирогов".

В неделя - 17 юни, в 7.00 часа, въпреки невероятните усилия на лекарите, почина 88-годишният Х.П., който беше нахапан от кучета в кв. "Редута". Възрастният мъж беше приет в УМБАЛСМ "Пирогов” с множество рани по ръцете и краката.

Заради напредналата си възраст, мъжът е имал съпътстващи заболявания, които утежняваха състоянието му.

При подробна и квалифицирана консултация, пироговските специалисти доказват, че пациентът е страдал от хронична бъбречна недостатъчност, исхемична болест на сърцето, ритъмна форма, пристъп на сърдечно мъждене, сърдечна недостатъчност, 2,3 функцианален клас, артериална хипертония и старческа деменция, допълват още от "Пирогов".

iNews припомня, че веднага след инцидента на мястото бяха изпратени екипи на "Екоравновесие", които да приберат бездомните кучета в района. Кметът Йорданка Фандъкова обаче заяви, че работата им се затруднява заради защитници на животните, които разгонват кучета и затрудняват залавянето им.

Същевременно от Animal Rescue Sofia заявиха, че бездомните кучета могат да изчезнат за по-малко от четири години, но проблемът в момента се корени в некоординирани и недостатъчни действия.

По данни на организацията всяка година само в София на улицата биват изхвърлени около 10-15 хиляди кучета.

Водещи

Най-четени