Починалият в Албания наш боксьор се бил за 800 лв. 24.09 | 17:15

Боби Джи имал забрана, прокрадват се и съмнения за анаболи

От iNews.bg

Починалият на ринга в Шкодра, Албания български боксьор Борис Станчов се е бил във фаталния мач с представителя на домакините Ардит Муря за 800 лв.

Това разкри неговият треньор и мениджър Венцислав Георгиев, който занесъл хонорара му от 400 евро на родителите му заедно с портфейла и двете лични карти – на Борис и на братовчед му Исус Величков, под чието име се боксирал. Самият Георгиев съобщил и тъжната вест на родителите.

"Аз не знаех, че се представя под друго име. Откакто дойде при мен преди около година и нещо, го знам като Боби Джи. Мислех, че това е прякорът на Исус. Никога преди не бях виждал двете лични карти, защото той си минава сам с документа и на границата, и в хотела бе записан като Исус", разкри Георгиев пред БНТ.

Майката на загиналия 21-годишен боксьор Симеонка Станчова обаче обвинява мениджъра му за случилото се: "Убиха ни детето. Треньорът е виновен! Нали той е с него, не може да не знае, че на ринга е Борис, а не Исус. Имало и таблетки, на които пишело виагра. Може да са му сипали нещо във водата между рундовете, за да припадне", смята опечалената жена.

Резултатите от аутопсията на трупа се очакват в близките дни. Според първоначалната информация на докторите край ринга става въпрос за инфаркт. В Албанските медии обаче се върти и версията за използване на забранени вещества от страна на българския боксьор.

В същото време бившият президент на Българския професионален боксов съюз д-р Георги Езекиев счита, че издаването на фалшив лиценз на Станчов няма как да стане без знанието на Съюза. "Проблемът е, че това момче е имало забрана. За да я избегне, е играл с чужда самоличност. Изваден му е фалшив лиценз със съдействието на федерацията, предполагам, защото няма как да стане по друг начин”, коментира Езекиев.

Членът на УС на Боксовия съюз Даниел Дамянович обаче е категоричен, от Съюза не са знаели, че Станчов е с подменена самоличност. "Отношенията между състезателя и Съюза – 99% минават през мениджъра”, обясни Дамянович.

Водещи

Най-четени