Почти е готова първата новопостроена къща в с. Бисер 09.04 | 20:58

Най-щастлив в селото е Иван Стоянов, който първи ще влезе в новопостроен дом

От Андриян Георгиев

Остават броени дни до окончателното завършване на първата новопостроена къща в харманлийското село Бисер след наводнението, съобщава "Булфото".

Най-щастлив в селото е Иван Стоянов, който първи ще влезе в новопостроен дом.

iNews припомня, че около 2,3 млн. лева бяха събрани към края на март за възстановяването на пострадалите къщи в село Бисер. Очакванията са през април от SMS-и в кампанията на националната телевизия да бъдат получени още около 130 хил. лева.

На 5 април започна работа Общественият съвет за управление на финансовите средства, събрани в помощ на пострадалите от наводненията.

На първото си заседание Общественият съвет отвори публично постъпилите оферти от строителни фирми, разгледа получените предложения и стартира процедурата по избор на изпълнители.

Строителната камара в България, като част от Обществения съвет, пое безвъзмездно авторския надзор и инвеститорския контрол по изпълнение на строителството.

По предложение на областния управител на Хасково Ирена Узунова в Българския Червен кръст се набират оферти от строителни фирми, желаещи да участват в изграждането на 57 нови къщи в с. Бисер, област Хасково.

На интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на Областна администрация Хасково (www.hs.government.bg) е поместена количествената сметка за изготвяне на предложенията за изпълнение. Домакинствата, които ще бъдат подпомогнати, са определени от Обществения комитет в с. Бисер.

Водещи

Най-четени