Правителствата на България и Израел ще проведат съвместно заседание 07.07 | 07:40

Нетаняху ще се срещне и с президента Първанов

От Петя Михайлова

Премиерът на Държавата Израел Бенямин Нетаняху и водената от него правителствена делегация днес пристигат на работно посещение в Република България по покана на министър-председателя Бойко Борисов, съобщава правителствената пресслужба.

Програмата предвижда да се проведат съвместни срещи между министрите от двете държави, както и заседание на българското и израелското правителства. Предстои да бъдат подписани и двустранни споразумения в областта на икономиката.

Премиерът на Израел ще проведе среща и с президента Първанов.

В състава на българската делегация са включени вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайко,  министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Водената от министър-председателя Бенямин Нетаняху делегация включва министъра на финансите Ювал Щайниц, министъра на промишлеността, търговията и труда Шалом Симхон, министъра на комуникациите Моше Кахлон, министъра на строителството и благоустройството Ариел Атиас, министъра на вътрешния фронт на отбраната Матан Вилнай, министъра на транспорта и безопасността на движението Израел Кац, министъра на земеделието Орит Нокед.

Водещи

Най-четени