Правителството дава половин милион за мебели в „Евксиновград“ 25.03 | 20:24

Обществената поръчка е за стил Рококо и Чипъндейл от времето на Фердинанд

От iNews.bg

Министерският съвет обяви обществена поръчка за доставка и монтаж на мебели в резиденцията "Евксиноград" за близо 500 хил. лв., съобщи Офнюз. Това е втората подобна поръчка, която правителството прави, след като през декември поръча луксозни табуретки за 80 хил. лв. Отделно кабинетът планира ремонт на правителствената резиденция за близо 6.7 млн. лв.

С мебелите трябва да бъдат обзаведени трапезария, музикална стая, билярден салон, зала за приеми, зала за аудиенции, работен кабинет за княза, спалните на княза и на княгинята-майка и др.

За спалнята на княгинята се търсят мебели в стил Рококо. Сред тях са месингово легло с пружина и матрак. За спалнята се търси също и гардероб, шкаф с остъклени вратички, тоалетна масичка, писалищна маса, нощна масичка, осмоъгълна масичка и четири малки столове.

Сред помещенията, които трябва да бъдат дообзаведени, е и билярдният салон. Мебелите за него трябва да бъдат в стил Чипъндейл и сред тях е махагонова билярдна маса. Към това трябва да бъдат доставени и три махагонови маси за грог.

 

Най-четени