Правителството намали чувствително административните такси 07.10 | 16:24

С 31% ще бъдат намалени таксите за регистрация на ООД

От Елица Елефтерова

Работна група в Агенцията по вписванията е предложила да бъдат намалени таксите за административни услуги. Очаква се понижение на тарифите за регистриране по БУЛСТАТ с 24%. За имотния регистър някои такси ще намалеят с 30%, а други – с по-малко, тъй като при него изчисляването е по-сложно.

Таксите за подаването на годишните финансови отчети падат от 50 лева на 40 лв., ако са подадени на хартиен носител, и от 25 на 20 лв. за електронен.

С 31% ще бъдат намалени таксите за регистрация на дружества с ограничена отговорност. От 160 лв. те ще станат 110 лв., когато са на хартиен носител, и от 80 на 55 лева - за електронен, пише в. "Стандарт".

70% от фирмите са предпочели да изпратят отчетите си по интернет през тази година и почти не е имало опашки, твърдят от Агенцията по вписвания. Според тях има предложение да се върви към предоставяне на услуги на едно гише.

Обмисля се обявяване на обществена поръчка за създаването на единен информационен телефон, на който всеки гражданин да може да звъни и да сподели своя проблем.

Водещи

Най-четени