Правителството отчужди частен имот за магистралата „София-Калотина“ 04.09 | 13:40

Държавата продава бившето общежитие на Пловдивския университет в Кърджали

От iNews.bg

Правителството взе решение да се отчужди част от имот – частна собственост за изграждането на Обект "Модернизация на съществуващото трасе на път I-8 "Калотина - Софийски околовръстен път" от км 1+000 до км 48+270, участък от км 1+000 до км 32+447.20". Отчуждената част от имота, който се намира в землището на гр. Драгоман, е с площ 1 389 кв. м. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция "Пътна инфраструктура". Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

С друго решение правителството възложи на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол да извърши приватизация чрез публичен търг с явно наддаване на имот — частна държавна собственост, в комплекс "Техникуми", гр. Кърджали. Имотът, който е бивше общежитие на филиал "Любен Каравелов" - Кърджали към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", е с предоставени права за управление на областния управител на Кърджали и представлява терен с площ 5 784 кв. м и две сгради в него. Приватизацията се извършва по предложение на областния управител на Кърджали във връзка с неизползването на имота по предназначение и невъзможността на областната администрация да отдели необходимия финансов ресурс за поддръжката му.

На Държавната агенция за бежанците се предоставя управлението върху част от имот - публична държавна собственост, който ще бъде използван за архивохранилище. Частта от имота се намира на бул. "Княгиня Мария Луиза" № 114-б в град София и включва разположени в административна сграда зала, фоайе, санитарен възел и антре, които са част от първия етаж, както и стълбище, водещо от залата към кухненски блок - част от първи сутерен, и мазе от втори сутерен. Посочените обекти са били управлявани от Министерството на вътрешните работи, но са с отпаднала необходимост за него.

Водещи

Най-четени