Правителството прие 1622 решения през 2015 година 29.12 | 13:03

Най-много точки са били приети на заседанието на кабинета на 16 декември - 55

От iNews.bg

От началото на годината правителството "Борисов 2" е провело 50 заседания, на които са били взети 1622 решения. В това число не влизат точките от дневния ред на властта, които са били приети на вносител или на закрити заседания.

Тази сряда кабинетът ще проведе 51-вото заседание, на което се очаква да се гласуват още около 30 точки, пише "Труд”. Най-много точки са били приети на заседанието на кабинета на 16 декември - 55.

На 30 октомври са взети най-малко решения - 9. В тази седмица правителството се събра 2 пъти, тъй като предстоеше визита на премиера Бойко Борисов и делегация от 7 министри в Китай.

Статистиката показва, че средно между 20 и 40 точки се разглеждат на заседание. Министрите обикновено заседават не повече от 90 минути. Най-често преди заседанието, докато камерите са още в залата, премиерът прави изказване.

Беше въведена и модата стенограми от сбирките на МС да се пускат почти веднага. В тях се акцентира на нещата, които премиерът е искал да каже на хората по горещи теми.

На 23 декември премиерът се възмути, че министри оттеглят точки, за да дописват документи. Затова разпореди на земеделския министър Десислава Танева да осигурява по 10 фиданки на всеки, който го прави и купчина хартия отива на боклука. Борисов изрази притеснение "да не стане цяла гора”.

 

 

 

Водещи

Най-четени