Правят алейно осветление в Борисовата градина 16.01 | 15:10

В парка ще бъде монтирано и видеонаблюдение, съобщи зам.-кметът Мария Бояджийска

От Кремена Бедерева

През тази година ще се изгражда алейно осветление в Борисовата градина, каза пред районни кметове, общински съветници и журналисти заместник-кметът на София Мария Бояджийска при представяне на проектите в направлението й.

Предстои да се обсъди поставянето на ограда на резервата "Борисова градина". По основните алеи в парка ще бъде монтирано и видеонаблюдение.

През тази година общината ще ремонтира подхода към трета част на Южния парк - откъм ул. "Козяк", както и централния вход на Северния парк. Предстоят ремонти на детски площадки в няколко столични парка.

Общо 247 хиляди тона битови отпадъци се очаква да преминат тази година през сепариращите инсталации, с които общината има сключени договор, каза още Бояджийска. За първи път общината ще получава и приходи от предадените за последваща преработка сепарирани отпадъци.

В столичните райони "Овча купел" и "Кремиковци" ще започне разделно събиране на отпадъци от опаковки, който се финансира по първата фаза на проекта за завод за отпадъците. Предстои кампания за популяризирането на разделното събиране сред гражданите според възрастовите групи, чието начало ще е през юни, съобщи още Бояджийска, цитирана от БТА.

В София все още има 85 хиляди тона балирани отпадъци, като в бюджета са предвидени средства за извозването им. През миналата година площите, чистени по механизиран начин в София са били 95 пъти повече от 2007 година, каза още Бояджийска.

Водещи

Най-четени