Правят пешеходна зона около зала "Христо Ботев" 17.07 | 17:46

Ремонтират прилежащите пешеходни площи, тротоарите и осветлението наоколо

От Гергана Златкова

Прави се цялостен ремонт на прилежащите пешеходни площи и тротоари към зала "Христо Ботев" в "Студентски град" заедно с уличното осветление.

Това е съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонтните дейности. 

Кметът е възложил да се разшири обхватът на ремонта на пешеходното пространство в частта между ул. "Университетски парк" и спортната зала, която е предоставена на Българската федерация по волейбол. 

С ремонта на прилежащите площи се оформя пешеходна зона около залата, ще бъдат обновени тротоарните настилки с унипаваж и асфалтови настилки. Ще бъдат ремонтирани бордюрите, паркингът с бетонно-тревни паркинг елементи. 

Осветлението пред зала "Христо Ботев" също ще бъде обновено – подменя се подземната инфраструктура и се монтират 9 нови осветителни тела по продължението на главната алея и страничните подходи към входа на залата. 

От миналата година се ремонтират тротоари и се изграждат улици на територията на Столичната община.

Обновени са около 40 км тротоари. От началото на тази година са ремонтирани приблизително 17 км тротоари. Обновени са участъци от бул."Цар Освободител", бул."България", бул."Христо и Евлоги Георгиеви", ул. "Хан Крум" и др.

В момента се довършва ремонтът по ул. "Иван Асен Втори". Завършени са ремонтите по 22 вътрешноквартални улици. Предстои ремонт на още 6 улици в район "Витоша" и "Овча купел", съобщава Столичната община.

От август се предвижда да започне ремонтът на тротоарните настилки по ул. "Цар Иван Шишман". 

Водещи

Най-четени