Пратиха и Бойко Борисов в преспите 27.01 | 14:59

Новина, че премиерът е закъсал с джипа си в преспите край Варна, бързо-бързо се разпространи

От Кремена Бедерева

Снежна покривка "прегърна" страната - навсякъде е снежно, преспи блокираха движението. Хиляди останаха закъсали на пътя. Оказва се обаче, че и премиерът е попаднал в схватката на зимата.

Късно снощи социалната мрежа Facebook бълваше новини около "неволите" на Бойко Борисов. Според новините, той е закъсал в преспите край Варна. Служители на компанията "Хидрострой" от спасителния екип са видели премиера, затънал с джипа си, в снега, май?

Новината се разпространи бързо, обикаляйки Facebook, подета от медиите, като дори се съобщава, че инцидентът е станал до с. Слънчево, на магистралата край Шумен.

Разбира се, потвърждението на новината от МС няма или пък от самия Бойко Борисов, който днес бе в Народното събрание на парламентарния контрол - жив и здрав, а не затрупан в преспи. А бе предвидено той да е във Варна, където трябваше да участва в среща заедно с представители на бизнеса и медиите за представяне на възможностите за привличане на частни инвестиции и участия в публично-частни партньорства. На събитието трябваше да присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Най-вероятно наистина става въпрос за затрупан джип, но кой и как е решил, че шофьорът му е именно премиерът, остава неизвестно - засега.

За закъсали автомобили по АМ "Хемус" потвърди и областният управител на Варна Данчо Симеонов, а хората от тях са били евакуирани от екипи на "Гражданска защита". 

Около 21 ч. на 26 януари в ПБЗН – Варна са привлечени допълнително 46 души и 14 автомобила за реагиране в трудната обстановка. Около 2.00 ч. след полунощ над 40 души закъсали на АМ "Хемус” са евакуирани на безопасно място. Основен проблем, според спасителните екипи е нежеланието на голяма част от хората да оставят автомобилите си, въпреки опасността за здравето и живота им.



Водещи

Най-четени