Пращаме шест екипа спасители да помагат на Сърбия 16.05 | 18:57

Големите наводнения са нанесли най-много щети между Ниш и Белград

От Филипа Тодева

Очаквам от вас да покажете висок професионализъм и да се върнете живи и здрави. С тези думи главният секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров изпрати българските пожарникари и спасители на мисия в Сърбия. Шест екипа огнеборци и спасители ще помагат на сръбските си колеги за преодоляване на последствията от големите наводнения в района между градовете Белград и Ниш.

Очаква се групата да замине тази вечер и още утре да се включи в оперативните действия. Ръководител на 28-те служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението” е гл. инспектор Димитър Бришимов, началник на спасителната група в ОУПБЗН-Пловдив. Българските пожарникари ще са оборудвани със седем пожарни автомобила, мотопомпи и лодки.

"Идете и помогнете на хората в беда”, с тези думи гл. комисар Светлозар Лазаров се обърна към спасителните екипи, заминаващи за Сърбия. Той разпореди на пожарникарите и спасителите да изпълняват отговорно и своевременно заповедите, които получават и да не подценяват ситуацията, в която работят. Главният секретар на МВР заяви на ръководителя на мисията, че изисква ежедневен доклад за оперативната обстановка и за здравословното състояние на участващите българи. "Очаквам от вас да покажете висок професионализъм, да защитете името на дирекцията, в която работите и да се върнете живи и здрави”, допълни още той.

Водещи

Най-четени