Пребиха жестоко, с колове и лопати, собственик на газостанция 15.09 | 13:45

58-годишният мъж е в тежко състояние заради неплатена сметка за гориво

От Теодора Кокаланова

58-годишен мъж е със сериозни травми след нанесен му жесток побой в карловското село Розино вчера (14 септември), съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Сигналът за сбиването е бил получен минути преди 17:00 часа.

Изпратеният полицейски екип е заварил в безпомощно състояние 58-годишния собственик на обекта, който е от Карлово. С линейка пострадалият е транспортиран в болница в тежко състояние. Разследващите установили, че на мъжа е бил нанесен побой от няколко местни жители на селото, въоръжени с колове и лопати.

Групата била водена от 46-годишния Н. И. и 34-годишния И. С., които са задържани с полицейска заповед за срок от 24 часа. Срещу двамата е образувано досъдебно производство. Според първоначалната информация в основата на случилото се била разпра, възникнала по-рано през деня.

Н. И. зареждал на газостанцията товарен автомобил Volkswagen, когато със собственика се скарали заради неплатена сметка за гориво. В хода на предприетите действия криминалистите са иззели автомат, с който собственикът на обекта произвел изстрели във въздуха, без да рани някого.

При последвало претърсване в газостанцията са били намерени и иззети и други огнестрелни оръжия и боеприпаси. Произходът и начинът им на придобиване са в процес на изясняване. Работата по разследването на инцидента продължава. 

Водещи

Най-четени