Пребиха лекари от Спешна помощ в Перник 10.05 | 12:03

Заради инцидента линейката се забави да помогне на наистина нуждаещи се

От iNews.bg

Потресаващ случай на насилие над лекари от Спешна помощ предизвика възмущението на пациенти и власти в Перник. Областната управа предприема действия по случай, който е от 6 май.

Навръх Гергьовден 21-годишният криминално проявен Митко Митков пребива с юмруци шофьора на линейката. Извикал екипа заради рана на главата. 18-годишната приятелка на нападателя пък извадила нож.

Дошла полиция. Момчето се нахвърлило и на униформените. Митко Митков все още е в ареста, а приятелката му е освободена срещу подписка. Той е криминално проявен. Има множество криминални регистрации по хулигански подбуди. Задържан е по Закона за МВР.

Експертизи ще покажат дали момчето и момичето са били пияни, или дрогирани. Пред адвоката си нападателят твърдял, че не си спомня да е удрял.

Задържаният бил буен от малък, разказва неговият дядо. Баща му починал, а преди една година майка му заминала да работи в чужбина. Учил до осми клас и се отказал.

В деня, когато пребил шофьора на линейката, Митко бил неадекватен. Предния ден му били успокоително в болницата заради същата рана на главата, заради която потърсил помощ в спешното.

Докато 21-годишният Митко Митков удрял с юмруци шофьора на линейката, а приятелката му размахвала нож, възрастна пациентка наистина се нуждаела от спешна медицинска помощ. Заради нападението линейката се забавила, допълва "Нова телевизия. Въпреки това близките ѝ не подали жалба.

Най-четени