Пребиха шофьор на тролейбус в София 02.07 | 14:51

Сторил го 19-годишен шофьор на Mercedes, макар че той бил виновен за лекия сблъсък между него и тролея

От Андриян Георгиев

Двама мъже и жена са задържани за побой на шофьор на тролейбус в София, както и за нанесени щети на тролея, съобщиха от МВР.

Шофьорът е в "Пирогов" с комоцио и фрактура на носа.

Снощи, малко преди 22 часа, на ъгъла на бул. "Христо Ботев” и бул. "Скобелев” ("Петте кьошета") Mercedes С500 и тролейбус №5 се сблъскали леко. По първоначални данни автомобилът  е засякъл тролея, а не обратното.

От колата моментално излязъл шофьорът – 19-годишният А.М., влетял в кабината на тролейбуса и започнал да удря с юмруци водача. Двамата му спътници - 31-годишният А.Д. и 24-годишната М.Н., не останали по-назад - започнали да трошат чистачките и стъклата на прозорците на тролея.

След подадения на тел. 112 сигнал на място пристигнал автопатрул и задържал тримата нападатели. Двамата мъже са криминално проявени, натрупали в биографията си различни противозаконни деяния, твърдят от МВР. Само преди шест месеца А.М. потрошил автомобила на друг след пътен инцидент с материални щети. А.Д. е регистриран многократно за заплаха за убийство, кражби, грабежи, хулигански прояви, нанасяне на телесни повреди и шофиране в нетрезво състояние.

Водещи

Най-четени