Превозвачи блокират шест гранични пункта 31.10 | 10:53

Затворен вече е „Дунав мост 1“

От iNews.bg

Гневни превозвачи заплашват да блокират шест гранични пункта в страната заради "нетърпимото" положение на границата и фактът, че им се налага да часат с часове, за да преминат. Към момента е затворен "Дунав мост 1", като блокадата трябва да продължи до 12 часа. Очаква се същото да се случи и на "Капитан Андреево", "Лесово", "Кулата", "Калотина" и "Дунав мост 2", съобщи БНР.

Превозвачите се оплакват, че трябва да чакат по 40-50 часа, за да минат границата. И в крайна сметка дори не получавали обяснение от държавните институции. Това не само ги поставя в "нечовешки условия", а и нанася големи щети на българската икономика, обясниха от Съюза на международните превозвачи, Националното сдружение на българските превозвачи и още няколко браншови организации. Точно затова превозвачите няма да оставят нещата така и планират да протестират.

"Това си е едно постоянно нещо, което ние не можем да си го обясним. Проведохме срещи с държавните структури, които отговарят за КПП-тата. Абсолютно никакво обяснение не дадоха. Ние престанахме да смятаме нашите загуби, защото не смятаме никъде плюсове, а отвсякъде се трупат минуси. Така че… ефектът за бизнеса е… не само за транспортния бизнес, а и за икономиката на страната”, каза заместник-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов.

Водещи

Най-четени