Превърнахме София в строителна площадка, смята столичният кмет 16.05 | 20:41

Приоритет на общината остават бездомните кучета

От Ивелина Георгиева

Зелената вълна не винаги решава проблемът с големите задръствания в столицата, които особено по време на дъжд са доста сериозни. Това коментира кметът на София Йорданка Фандъкова, по повод големите задръствания във вчерашния дъждовен ден (15 май) и необходимостта от зелена вълна в тези случаи.

Проблемът за тези задръствания е, че отново превърнахме София в строителна площадка, посочи столичният кмет. Тя припомни, че на много места се работи в момента, строят се огромни обекти, изграждат се три кръстовища на две нива, реконструират се изцяло три булеварда по линията на метрото и има основен ремонт на надлез "Надежда".

"Затова нека да си дадем сметка, че в момента по София се работи много", апелира Фандъкова. Тя се извини на всички шофьори и граждани за причинените неудобства, но поясни, че след приключването на обектите се облекчава трафикът или се подобряват условията на движение.

Зелената вълна и работата на КАТ само могат да помогнат, посочи кметът на София.

Фандъкова засегна и темата за каруците в София като заяви, че паркингът за каруци съществува от доста отдавна, но процедурите по отнемането им са по-сложни.

"Мястото, което е предоставено на общината е за коне, а конете не са каруци, те изискват отглеждане от екипи", поясни градоначалникът. Фандъкова добави, че общината се отнася внимателно към този проблем, но неин приоритет си остава справянето с бездомните кучета, които също изискват грижи, персонал, екипи и разходи.

Столичната община ще участва в контрола на забраната за тютюнопушене на обществени места според това, което се предвижда по закон и наредба, увери столичният кмет.

"Нека изчакаме да се приеме закона, за да видим точно, какъв ще бъде и тогава ще направим организация", посочи Фандъкова.

Водещи

Най-четени