Преговорите в „Мини Марица-Изток“ продължават на 12 януари 10.01 | 18:53

Ръководство и синдикати пак не се разбраха

От Филипа Тодева

На 12 януари от 13.00 часа ще продължат преговорите между ръководството на "Мини Марица-Изток" и синдикалните организации, съобщи БТА.

Днешните преговори завършиха без постигането на съгласие между двете страни. В тричасовата среща взе участие председателят на Съвета на директорите на въгледобивното дружество - Иво Маринов. Ръководството на дружеството предлага допълнителни възнаграждения, свързани с отличните производствени резултати за миналата година.

iNews припомня, че днес, 10 януари, миньорите от трите рудника на "Мини Марица - изток", които са на смяна, преустановиха работа в 8 часа, тази сутрин.

Служителите на компанията излязоха на едночасов ефективен протест, но бяха на работните си места. Така те предупредиха ръководството на дружеството, че ако исканията им не бъдат удовлетворени до 13 януари ще спрат да подават въглища за четирите топлоелектрически централи.

Служителите на въгледобивното дружество протестират срещу отказа да им бъдат изплатени допълнителни възнаграждения за отличните финансови резултати през 2011 година.

Въпреки твърдото убеждение на управляващите, че са спазили своите обещания, синдикатите в "Мини Марица - изток" твърдят, че през миналото лято са подписали договор, според който при по-високо производство се предвиждат и по-високи възнаграждения.

Изчисленията са, че всеки миньор трябва да получи по още 1000 лева.

Водещи

Най-четени