Предварителната продажба разпродаде билетите за влаковете 28.12 | 15:26

Вече няма места за 1 януари следобед и 2 януари сутринта

От Кремена Бедерева

Предварителните продажби на билети и резервации показват, че свободните места за влаковете на 1 януари следобед и 2 януари сутринта вече са изчерпани. Към настоящия момент все още има в наличност свободни места за сутрешните влакове на 1 януари и  следобедните влакове на 2 януари, съобщиха от "Холдинг БДЖ" ЕАД.

Дружеството въвежда допълнителни мерки за осигуряване на  удобно пътуване през празничните дни по повод Нова година.  Мерките включват постоянна комуникация между началник-влаковете, диспечерите и служителите на билетните каси в отделните гари. 

Така ще бъде подавана точна и навременна информация до билетните касиери във всички гари за свободните места във влаковете. Продажбата на билети ще бъде съобразена с броя на местата  във всеки влак, като ще бъдат допускани не повече от 20  правостоящи пътници във вагон.

За осъществяване на постоянно  наблюдение за наличието на свободни места ще отговарят  превозните бригади във влаковете, като след всяка гара ще се  подава актуална информация на диспечерите. Диспечерите ще предават информацията на служителите от билетните каси в следващите гари, които ще преустановяват  продажбата на билети в случай на изчерпване на допустимите места за правостоящи във всеки влак.

Преди заминаване на влаковете от началните гари превозните  бригади ще посрещат пътниците на пероните, като ще ги уведомяват за маршрута на влака, както и за евентуални промени в броя на  вагоните в следващите гари. По този начин превозните бригади ще  могат да настаняват пътниците без запазени места в съответните  вагони съобразно с маршрута им на пътуване.

Седящите места във всички бързи влакове са разпределени и се продават от началните и междинните гари, в които влаковете  спират. При купуване на билет за бърз влак е препоръчително  пътниците да се снабдят предварително със запазено място, което  ще им осигури по-удобно пътуване.

Водещи

Най-четени