Предимно слънчев и топъл ще е денят на Великден 02.05 | 09:00

Максималните температури ще са между 28° и 33°

От iNews.bg

Предимно слънчев и топъл ще е денят на Великден. След обяд ще се заоблачи и на изолирани места ще превали за кратко. Ще духа слаб югозападен вятър.  Сутринта  е мека и приятна с минималните стойности  между 12° и 17°. Максималните температури ще са между 28° и 33°, малко по-ниски ще са по Черноморието.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево,а  след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали . Ще духа умерен, по високите части и силен западен вятър. Ще остане топло с максимална температура на 1200 метра - около 23°, на 2000 метра - около 15°.

В началото на новата седмица очакваме промяна във времето. В понеделник и вторник  със силен северозападен вятър през страната ще премине студен фронт. Облаците ще се увеличат, а превалявания се очакват в Южна и Източна България.  Температурите ще се понижат със 7-8 градуса. Минималните ще са между 10° и 15°, а максималните - между 20 и 25. В сряда и четвъртък повече слънце ще има сутрин. Около и след обяд ще има и кратки валежи, главно през първия ден. Дневните температури бавно ще се повишават. В петък вятърът ще стане югозападен. Ще бъде предимно слънчево, а вероятността за валежи е малка.

Водещи

Най-четени