Предишният ръководител на завода в Костенец е освободен заради пенсионна възраст 08.08 | 14:33

Бившият военен министър изрази съжаления за инцидента

От Мая Александрова

"Предишният ръководител на завода в Костенец е освободен, защото навърши пенсионна възраст." Това заяви министърът на отбраната в кабинета "Орешарски" Ангел Найденов по повод коментари, че проблемите в предприятието са вследствие на назначението на новия директор.

Найденов изрази съжаления за инцидента в завода в Костенец и съчувствие към пострадалите. Той посочи, че новият директор достатъчно дълго време е работил в завода, минавайки през различни длъжности, достатъчно добре е запознат с всички технологични процеси и процедури.

Бившият военен министър отбеляза, че става дума за взрив при унищожаването на устатъци в резултат на утилизация на боеприпаси в предприятие, специализирано за този род дейности.

"Тези усастъци са трупани в продължение на почти четири години, като не е намерено решение за тяхното унищожаване", обясни бившият министър на отбраната.

"Вероятно причините следва да се търсят или в човешка небрежност, или в пропуск, или в нарушение на технологичните процедури. Всичко това следва да бъде изяснено в рамките на проверката", заяви Ангел Найденов, цитиран от БТА.

Водещи

Най-четени