Предприятия от Добрич и Констанца създават консорциум 11.11 | 19:22

Проектът е по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България (2007-2013 г.) и предвижда изграждане на два центъра за икономическо коопериране

От Силвия Стоядинова

Малки и средни предприятия от Добрич и от румънския град Констанца ще създадат консорциум, който да стимулира икономическото развитие на трансграничния регион. Това предвижда проект, получил финансова подкрепа по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България (2007-2013 г.), съобщават от Търговско-промишлената палата в Добрич.

Предприемачи от двете страни на границата ще се съберат на първа работна среща по проекта на 19 ноември в Добрич. Изпълнителният директор на Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие в Констанца Йон Жуганару ще представи възможностите за бизнескоопериране. Бизнесмените ще дискутират потребностите от интернационализация на маркетинга.

В рамките на проекта в Добрич и в Констанца ще бъдат създадени два центъра за икономическо коопериране. Предвижда се съвместно участие на фирми от региона в международни панаири, обмяна на добри практики и иновации. Сред целите на проекта "Търговските палати на България и Румъния за трансгранично сътрудничество" е да бъде осигурена по-висока заетост за младите хора и жените в региона, допълват от палатата.

Водещи

Най-четени