Председателят на НС заминава за Сърбия 23.07 | 09:21

В Белград Михаил Миков ще има разговори на най-високо държавно ниво

От Кремена Бедерева

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще бъде на работно посещение в Република Сърбия, съобщи пресцентърът на Народното събрание.

Визитата, която е по покана на председателя на Народната скупщина д-р Небойша Стефанович, се осъществява само дни след решението на Европейския съвет за начало на преговорите за присъединяване на Сърбия през януари 2014 г.

В Белград Михаил Миков ще има разговори на най-високо държавно ниво. Програмата му предвижда срещи с председателя на сръбския парламент, с премиера на Република Сърбия Ивица Дачич и с президента Томислав Николич. След провеждането на пленарните разговори в Дома на Народната скупщина двамата председатели ще дадат пресконференция за представителите на медиите.

Централно място по време на визитата ще бъде отделено на сътрудничеството между България и Сърбия в областта на европейските въпроси. Възможностите за по-тесни икономически връзки между двете съседни държави и трансграничното сътрудничество, с фокус върху ускореното изграждане на вече договорените гранично-пропускателни пунктове, ще бъдат сред основните теми по време на срещите.

Сред темите ще бъдат и новите възможности за сътрудничество по линия на Дунавската стратегия.

Водещи

Най-четени