Председателят на ПП "Величие" Николай Марков направи шокиращи разкрития в изказване в YouTubе 21.06 | 13:59

Корупционни практики и празни чекове

От iNews.bg

Председателят на ПП "Величие" Николай Марков направи шокиращи разкрития в изказване в YouTube, че на него и Ивелин Михайлов са им предлагани празни чекове, за да подкрепят съставянето на правителство в 50-тия Парламент. След техния отказ, ситуацията ескалирала до заплахи и изнасяне на компромати срещу тях.

Корупционни практики и празни чекове

Марков разкри, че на депутатите са предлагани "умопомрачителни" суми пари, включително празни чекове, за да продадат подкрепата си. "Започна търговията, предлагането на много пари на мен и на господин Михайлов, за да продадем парламентарната група и съответно всички, които ни подкрепят," заяви той. Тази практика, според Марков, е широко разпространена и засяга дори обикновените депутати.

"Числата са умопомрачителни, които се предлагат. Само ще ви кажа, че на депутатите се предлага празен чек.

Може да си представите за какво става въпрос. Говорим за обикновените депутати. Представете си на нас какво се предлага.

Всички крадат на общинско ниво, всички партии, а като отидат в парламента се правят на опозиции на управляващите. От два месеца говорим, че купувачи на гласове на ДПС пазаруват гласове за "Има такъв народ". И днес, точно днес, господин Трифонов им обяви, че ако третия мандат дойде при него, той е готов да се жертва за експертно правителство, което никой не знае какво означава точно", заяви Марков.

Заплахи и компромати

След отказа на Марков и Михайлов да приемат подкупите, те са станали обект на заплахи и изнасяне на компромати. "Минаха на втора фаза от вчера - компромати," обясни Марков, добавяйки, че тези компромати се използват за оказване на натиск върху тях. Той подчерта, че тези заплахи и компромати целят да ги принудят да подкрепят правителството безусловно.

Поведение на ИТН в парламента

Марков също така коментира поведението на "Има такъв народ" (ИТН) в Народното събрание. Според него, ИТН играе двойнствена роля, като уж е в опозиция, но в същото време е готова да подкрепи правителство при определени условия. Той подчерта, че такава ситуация е доказателство за хаоса и корупцията в българската политика.

"Те играят на две страни - уж опозиция, но готови да подкрепят правителство при удобни условия," каза Марков. Той добави, че ИТН е готова да се жертва за експертно правителство, което според него е просто прикритие за коалиционна договорка.

Апел за осветляване на управленските процеси

Марков призова за по-голяма прозрачност и осветляване на управленските процеси на държавно и общинско ниво. Той настоя, че тези процеси трябва да бъдат публично достояние, за да се възстанови доверието в институциите и да се гарантира върховенството на закона.

"Тази държава е ваша. Тя не е на народните представители, нито на министрите. Всичко се прави от ваше име," каза Марков, подчертавайки нуждата от активна гражданска позиция и участие в управлението.

Изказването на Николай Марков разкрива дълбоките проблеми в българската политика и подчертава нуждата от радикални реформи и по-голяма прозрачност. Неговите разкрития за корупция и натиск върху депутатите са тревожни и изискват незабавни действия от страна на властите за осигуряване на честност и прозрачност в политическите процеси.

 

Водещи

Най-четени