Представителството на ЕК с нов шеф 02.05 | 12:55

Бивш кадър е на „Отворено общество“ с опит в медиите

От Филипа Тодева

Представителството на Европейската комисия в България вече има нов ръководител Огнян Златев. Той работи за Европейската комисия от 2011 г. като началник на отдел "Комуникации" в Генерална дирекция "Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване", където допринесе за успешното комуникиране на действията на Комисията за борба с младежката безработица и социално приобщаване.

Европейската комисия има представителства в 27-те държави членки на ЕС и регионални офиси в Барселона, Белфаст, Бон, Кардиф, Единбург, Марсилия, Милано, Мюнхен и Вроцлав.

Те информират медиите и обществото за политиките на ЕС и следят значимите събития в съответната държава. Представителствата са в ресора на заместник-председателя на ЕК г-жа Вивиан Рединг.

Огнян Златев притежава опит в сферата на комуникациите, развитието на медиите и управлението на НПО. Преди да постъпи в Европейската комисия, той е бил член на Управителния съвет на Българската национална телевизия. Преди това основава и управлява Центъра за развитие на медиите в България.

Той също така е основател и председател на Мрежата за професионализиране на медиите в Югоизточна Европа. Сред другите длъжности, които е заемал са директор на Информационния център на Институт "Отворено общество" в София, ръководител на Центъра на Би Би Си в България и служител по обмен на специалисти в Британския съвет в България.

Водещи

Най-четени