Представят електронния билет и видеонаблюдението в градския транспорт 23.03 | 09:11

Перфораторът остава в историята, пътуванията ще се плащат с карта, телефон и т.н.

От iNews.bg

Днес от 11.00 ч. в залата на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) на бул. "Тодор Александров" 42/ ет. 5, представители от ръководството на общинското дружество ще представят въвеждането на нова Система за електронно таксуване и видеонаблюдение. На 20 март комисия отвори офертите на 10 кандидати за изграждането й. Каква е процедурата и какви са етапите, през които се преминава до окончателното избиране на изпълнител и внедряване на системата, ще обяснят експертите.

Целта на ЦГМ е да се въведе система, която ще позволи използването на единен превозен документ, който ще изпрати сегашните перфоратори в историята. Новата система за таксуване предлага удобството таксуването да се извършва спрямо времето или разстоянието на пътуването. Тя спестява време за зареждане и гарантира по-лесно и удобно валидиране на потребителите в превозните средства. Всеки пътник ще може да зарежда единния превозен документ от компютър, мобилен телефон или банкова карта.

Системата има редица предимства, предлага възможности за иновативност, които ще подобрят работата на ЦГМ. Подобни системи са внедрени и вече работят и в други европейски градове.

Водещи

Най-четени