Президентът: Правя консултациите с партиите и по въпроса кога да бъде връчен първият мандат 10.03 | 13:59

Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната, риторично попита Румен Радев

От iNews

Трябва да се интересуваме от политическите преговори. Няма да дам конкретни тълкувания, защото самите партии мълчат. Но те имаха 9 месеца, през които беше ясна датата на оставката. През тези месеци те разпределяха и власт, и ресурси. Сега всякакви прояви на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат добре от хората. Правя консултациите и по въпроса кога да бъде връчен първият мандат. Първо ще говоря с партиите. Това каза президентът Румен Радев, прудаде БНТ.

Относно възникналото напрежение между чужденци в столицата Радев коментира: "Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната? Това кара хората да се съмняват в приказките, че мигрантският натиск е овладян".

Радев гостува на село Горско Сливово, Ловешко, където участва в церемония по наименуването на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар - световноизвестен израелски писател, историк и общественик. Събитието беше по случай Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста.

Тази година се навършват 81 години от акта на хуманизъм и толерантност на българския народ и държавни институции по времето на Втората световна война, довел до спасяването на близо 50 хиляди български евреи.

Водещи

Най-четени