Президентът видя скандал и в Сидеров 24.06 | 13:19

Плевнелиев започва срещи с политически лидери заради протестите

От Кремена Бедерева

Не по-малък скандал според мен е изборът на Волен Сидеров за председател на комисията по етика. Това каза президентът Росен Плевнелиев, информира БТА.

Според президента хората от протестите казват на всяко правителство оттук нататък да не прекрачва границата на почтеността, уточнявайки, че тази граница е била е прекрачена с назначаването на Делян Пеевски.

Изходът е в съвместните усилия на много институции да се обърнат към проблемите, които протестиращите поставят, и да дадат решение, защото все още не са поети конкретни ангажименти и не е даден ясен сигнал как ще се реагира на исканията на протестиращите, каза още държавният глава. Хората казват много ясно, че оттук нататък, независимо кое ще е правителството, има един праг, който не трябва да се прекрачва – праг на моралност и почтеност, допълни той.

Плевнелиев коментира, че назначаването на Сидеров е демонстрация към цялата нация кой ще бъде този, който ще бъде символ на етиката в българския парламент.

Президентът каза, че е започнал консултации и предстоят срещи през тази седмица с всички лидери на парламентарно представените политически сили. Надявам се всички политици отговорно да вземат своите решения и ангажименти, за да се успокои обстановката в страната, посочи той.

Очевидно е, че сме в нова страница на българската политика, отворена от гражданите, а не от политиците, и трябва да влезем в този нов етап на българска политика заедно с гражданите и в техен интерес, отбеляза държавният глава.

Водещи

Най-четени