Президентът иска обяснение от Игнатов за Фонд "Научни изследвания" 05.12 | 14:52

Окуражава го да иде в парламента и да разясни за спечелените проекти

От Филипа Тодева

Държавният глава Росен Плевнелиев призова просветния министър Сергей Игнатов да се яви в парламента и да даде обяснение за оспорвания от учени конкурс във Фонд "Научни изследвания", предаде агенция "Фокус".

"Бих окуражил министъра наистина да отиде в парламента и да даде обяснение", каза Плевнелиев след като стотици учени поискаха оставката на Игнатов на протест пред образователното министерство.

По думите на президента правителството се гордее с прозрачен подход в много отношения, така че ще бъде в интерес на Игнатов наистина да обясни, било от най-високата трибуна – парламентарната, било в някои от парламентарните комисии за конкурса. 

"Разбира се, съм далече от мисълта, че винаги на 100% трябва да чуем всички, защото много често, когато аз бях министър, съм бил свидетел, да го кажем в прав текст – няма обществена поръчка, на която да няма печеливши и губещи. И винаги губещите са давали всичко от себе си, за да може да се чуе и техният глас. Няма нищо лошо”, каза Плевнелиев.

По думите му именно затова е добре да се чуят аргументите на министъра и комисиите защо са избрали точно тези проекти да спечелят, какъв е смисълът им, защо са конкурентоспособни, как ще допринесат за държавата.

Водещи

Най-четени