Президентът на Турция пристига на посещение у нас 11.07 | 08:53

В програмата на посещението е предвидена среща "на четири очи" на държавните глави

От Петя Михайлова

По покана на президента Георги Първанов президентът на Република Турция Абдуллах Гюл ще направи официално посещение в нашата страна на 11 и 12 юли 2011 г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавните глави на България и Турция ще продължат активния политически диалог на най-високо равнище след официалното посещение на българския държавен глава в Турция през 2008 година и участията им в няколко международни форуми в София и Истанбул през 2009 и 2010 г.

Президентите ще обсъдят възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество и активизиране на стокообмена и ще обменят мнения и информация и по други двустранни, регионални и международни въпроси от общ интерес.

В програмата на посещението са предвидени среща "на четири очи" на държавните глави и пленарни разговори на двете официални делегации. Президентите Георги Първанов и Абдуллах Гюл ще дадат съвместна пресконференция. Държавните глави ще приветстват участниците в българо-турски бизнес форум.

Президентът Абдуллах Гюл ще има срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с министър-председателя Бойко Борисов.

Турският държавен глава ще разговаря и с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и с председателя на групата за приятелство с Турция в Народното събрание Рамадан Аталай.

Водещи

Най-четени