Президентът не пропуска случай да подкрепи "своята си част" от обществото 21.12 | 15:12

Плевнелиев пак засвидетелства любовта си към протестиращите

От Христина Рафаилова

Президентът Росен Плевнелиев отново показа, че се чувства държавен глава само на част от народа. Пред dariknews.bg той отново засвидетелства подкрепата си за протестиращите. По повод демонстрациите през тази година той заяви, че "2013-а е годината на човека, който от поданик стана гражданин - с позиция".

Неведнъж президентът беше обвиняван, че застава зад протестите, за да подпомогне смяната на властта в полза на кръговете около него, като този на бизнесмена Иво Прокопиев - "Капитал".

"Правителството е загубило моето доверие, но то е избрано с демократични процедури и механизми и ще отстоявам демократичното развитие и устоите на нашата държава", каза президентът.

"Жестокото политическо противопоставяне не беше най-важното през годината, най-важно е, че активното гражданско общество се върна на сцената. От всеки един от нас зависи гражданската енергия да е градивна и да доведе до позитивни резултати", коментира държавният глава. От думите му не стана ясно дали визира и протестите под прозорците на президентството, когато хората искаха неговата оставка.

Плевнелиев даде като добър пример синхронизацията между институциите по въпроса за бежанците. Той се похвали и с Консултативния съвет по национална сигурност, който се занима с темата. Президентът отнесе редица критики, че свика КСНС твърде късно.

Водещи

Най-четени