Президентът прикрива важна информация, смята Яне Янев 10.04 | 15:21

На „Дондуков“ 2 всички решения се случвали на тъмно

От iNews.bg

От началото на мандата си до ден днешен държавният глава Росен Плевнелиев обещава прозрачност и прекратяване на каквито и да било задкулисни договорки, но досега всички важни решения, включително и оставката на най-важната фигура в кабинета му, се случват на тъмно. Това се посочва в изявление на лидера на РЗС Яне Янев, разпространено от партията, по повод изказването на президента относно оставката на началника на кабинета си Цветлин Йовчев.

Според Янев президентът и/или президентската администрация лъжат и прикриват важна за обществото информация.

По думите му на "Дондуков” 2 имало два вида политики – едните по поръчка на олигарсите, които дърпали конците на властта, а другите - официални към българските граждани.

"Г-н Президент, до вчера отричахте, че Цветлин Йовчев е подал оставка, днес потвърждавате казаното от мен преди три дни, но с витиевати и неприсъщи за президент фрази.

Офшорлийкс вчера разтърси Германия, а българският президент има милионерска бизнес биография там. Цветлин Йовчев е ръководил и финансовото разузнаване в ДАНС, нали, г-н Президент?", пита Янев.

Според лидера на РЗС държавният глава говори за оставката на Цветлин Йовчев сякаш е напуснала чистачката на "Дондуков” 2.

Много от сигналите на РЗС през годините са били люто оспорвани, но след това безпрекословно потвърждавани, а впоследствие доказвани с прокурорски постановления и съдебни решения, добави Янев.

Водещи

Най-четени